Kalastips – Barnkalas Bowling style

Ibland hålls barnkalaset på ett busland eller kanske på Mc Donalds, de allra flesta kalasen är nog dock i en hemmiljö. Det som kan vara lite klurigt när barnen blir lite större är hur man ska underhålla dem nu när de är för stora för fiskdamm och sätta knorren på grisen. Jo, varför inte boka in ett Bowlingkalas? Då har barnen sysselsättning under kalaset och de får dessutom tävla mot varandra något som de flesta barn tycker är mycket roligt.

När man bokar in ett kalas så brukar de flesta bowlinghallar erbjuda paket där både mat, glass eller tårta brukar ingå. Paketen finns i olika prisklasser där det minsta paketet i regel innehåller bana, korv med bröd och en glass medan de lite större paketen kanske innehåller pizza el hamburgare+ en efterrätt som glassbomb, kladdkaka eller tårta. För att se vad just din lokala bowlinghall har att erbjuda besök deras hemsida eller slå dem en signal. Vissa bowlinghallar erbjuder också ett paket till födelsedagsbarnet eller något annat som gör att barnet känner sig extra utvalt.

För barn som är lite ovana att bowla så kan det vara lite svårt första gångerna, då finns rännskydd som fälls upp för att förhindra klotet från att glida ner i rännan. Då behöver barnet bara tänka på att få i väg klotet med tillräcklig fart för att nå ända fram.

Vissa bowlinghallar erbjuder dessutom discobowling på sina kalas, då är lokalen mörk och olika blinkande ljus lyser upp banorna. För att få den rätta discokänslan så spelas såklart hög musik som barnen kan digga mellan sina spelomgångar. De flesta bowlingkalasen delar dessutom ut godispåsar till alla barnen när kalaset är slut. Dessa kalas brukar uppskattas enormt av såväl barn som föräldrar då de alltid blir lyckade.

Boka http://www.akeshovsbowling.se/kalas.htm

Topp 10 bowlingtips på esik.se

Vi har redan skrivit en artikel som berör bowlingtips, och att du enkelt kan hitta dem på bland annat You Tube. Om du läste artikeln så stod det också att det finns mycket att hämta i andra media på nätet. Denna gång är det en hemsida. Hemsidan ESIK (Ericsson Stockholm Idrottsklubb), ger dig de tio bästa råden och tipsen när det gäller att bli den bästa bowlingspelaren i vänkretsen. Vem vill inte vara den i gänget som alltid vinner, och ingen fattar varför? Jo, det vill nog alla, men frågan är om alla dessa råd verkligen ger någonting.

I vilket fall så hittar du dessa råd på esik.se, och du får väl själv vara den som bedömer om det var denna gång det kom råd som verkligen fungerade. Alla dess regler och tips har du säkert som bowlingintresserad redan hört någon gång, men frågan är om du har implementerat dem i ditt spel för att bli en bättre bowlare. Kanske har du försökt med inte lyckats. Kanske är det dags att göra ett nytt försök.

Esik.se har publicerat enkla råd, som är lätta för alla att följa. Naturligtvis kanske du redan vet om dessa, och redan använder dig av dem. Det kanske bara är så att du helt enkelt är en bra bowlingspelare, men att det helt enkelt är så att det finns en bättre bowlare i vänkretsen. I vilket fall så kan de vara nyttiga att friska upp minnet med, och kanske ta en bowlingrunda med ett antal spel på egen hand för att förbättra ditt spel och koncentration till nästa drabbning med vännerna.

Dessa enkla bowlingtips hittar du på esik.se, och de innefattar enligt dem de tio viktigaste tipsen som gör dig till en bättre bowlingspelare. Tipsen hittar du här.

Hitta bowlingtips på YouTube, och lär dig rätt teknik

Det är många som spelar bowling, men som kanske inte har rätt teknik. Med några enkla tips kanske du skulle kunna lära dig lite mera om hur du kan göra för att förbättra ditt spel, och bli den som alltid står som segrare när polargänget går ut och spelar bowling.

You Tube är en stor media gigant, med hur många kanaler som helst. Bara på You Tube så kan du hitta en fantastiskt stor mängd av videos och tips rörande bowling. Några av de You Tube sidor och kanaler som visar dessa tips finns på svenska, men det största och bästa utbudet av tips, tricks och videos hittar du på engelska. Detta gör dock inte så mycket, när de flesta av oss idag både talar och förstår det engelska språket nästintill perfekt.

Av det förstår vi genast att vi kan hitta mängder med bowlingtips som kommer från uppladdade filer på You Tube. Söker du efter bowlingtips på svenska, så kan du klicka på denna länk. Är du inte så kräsen, utan kan tänka dig att lyssna på engelska så hittar du flera bowlingtips på denna länk.

Mera bowlingtips kan hittas på andra sidor på nätet

Har du en Android telefon, så finns alltid Google Play. Nu kan du hitta bowlingtips även där. Helt plötsligt så kan du sitta på bussen till jobbet, och lära dig hur du ska bli bäst i bowlinggänget på fredag. Denna lilla smidiga app hittar du här.

I övrigt så finns det många sidor som erbjuder bowlingtips. De flesta svenska bowlinghallar har en hemsida där du kan hitta instruktioner och eventuella videos som berör ämnet. Några av de första internationella fristående sidor som kommer upp när vi söker på bowlingtips är bowlingtips.com och i övrigt så hittar du mängder med hemsidor som kan tala om hur du ska finslipa dina bowlingtalanger här.

Bowling och middag, perfekt för firmafester

Att skapa en god sammanhållning inom företagets anställda och chefer är idag något som de flesta företagare och företagsledningar vet är viktigt. Detta brukar göras med olika arrangemang såsom, teambuilding, kickoff eller firmafester. Dessa tre begrepp står egentligen för samma saker, då det gäller att uppmuntra och motivera sin personal till att utföra ett lika bra eller bättre arbete inför nästkommande säsong, halvår eller år.

Det finns många populära attraktioner att tillgå när det gäller firmafester

För inte allt för lång tid tillbaka så var en skärgårdstripp med god mat och dryck, eller en liten sammankomst i företagets egna lokaler med tillhörande utgång för att äta och dricka gott det som stod för de allra flesta företags firmafester.

Nu talas det om kickoff och teambuilding, och det finns idag tusentals företag som bara jobbar med att arrangera och erbjuda dessa attraktioner. Det kan gälla allt från roliga konferenser, till något så extremt som bumperball. Bumperball är något som blivit en mycket populär attraktion för kickoff och teambuilding.

Du kan dock fortfarande gå med det klassiska i en modern värld

Något som aldrig slutar att fungera, och är en rolig attraktion som kan utföras av nästan alla människor utan funktionshinder är bowling. Det är också något som finns i nästan alla städer idag tack vare den stora popularitet som denna sport har fått hos allmänheten.

När du nästa gång som företagare tänker på att göra något speciellt för din personal, ta då att prova med en kickoff eller julfest i stadens bowlinghall. Där är det alltid enkelt att få sammanhållning vid utövandet av spelet, samt att det oftast alltid finns möjlighet att kombinera spel av bowling med en bra matupplevelse i deras stora restauranger. För dem som vill dricka mer än alkoholfria drycker, så brukar även normala bowlinghallar ha utskänkningstillstånd av alkoholhaltiga drycker.

Julklappstips- Bowling set till barnen

Letar du julklappar till dina små, eller kanske har du en lillebror eller lillasyster. Om inte så känner du säkert någon som har barn som du tycker mycket om, och kanske mer än gärna vill förära dessa små barn med en oväntad julklapp. Då kan tankarna redan nu vara upp i högvarv, då julhandeln i Sverige har en förmåga att starta allt tidigare för varje år som går.

Stressen byggs upp, och det finns det egentligen ingen som helst anledning till då vi egentligen ges mera tid att finna vår super julklappar till barnen. Så varför tänka för länge, och vara ute i sista minuten då det gäller köp av julklappar?

Vi har nu hittat den perfekta julklappen som ska förgylla våra barns jul

Vad sägs om ett bowling set i julklapp till barnen. Detta är en julklapp som kan passa nästan alla barn, och som kan lekas med i många åldersgrupper då den finns i så många olika varianter. Ett bowling set kan även oftast används både utom- och inomhus, vilket gör att dina kära små och stora barn kan ha nytta av det roliga med deras present redan från julafton och resten av året.

För de minsta så finns de färgglada bowling seten av mjuka varianter att finna i nästan alla välsorterade leksaksaffärer och varuhus med bra sortiment. Dessa är oftast säkra, och innehåller inga smådelar som kan stoppas i munnen av misstag. De kan också bidra till barnens utveckling i form av bättre motorik.

För de lite större så finns det mera realistiska varianter av bowling set, som de kan spela och umgås med sina kompisar med. Tävla och ha roligt. Är du sedan den mer tekniska och moderna människan med barn i tonåren, så kan de fortfarande spela bowling. Detta kräver dock ett litet större grepp i plånboken vid köp av julklapp. Vi talar då om det berömda Nintendo Wii, där de sedan länge har bowling som ett av sina rörelsespel i deras sportspelserie.

Vad gör man dock inte för sina barn, och det är ju bara en gång om året som det är jul. Ut och kika på Internet eller i varuhus och butiker efter det perfekta bowling setet eller spelet för just din ålderskategori av barn.

Allt om Bowling på YouTube

Är du intresserad av bowling, att spela, olika tävlingar, serier, eller World Bowling Tour. Då kan du helt enkelt se en massa bowling på You Tube. Här finns det mesta från professionella tävlingar till lägre divisioner uppladdat av olika människor intresserade av bowling precis som du, eller av bowlingsidor och bowlingorganisationer på Internet.

YouTube har mycket bowling, och det finns säkerligen något som intresserar alla. Genom att bara söka på ordet ”bowling”, så får vi genast upp World Championship 2013 på första platsen, tätt följt av Bowling tricks för den som vill veta mera.

Du kan även hitta Asian Games, World Bowling Tour, Miller Lite All Star Bowling samt mycket mera, och detta bara genom att söka på bowling.

I övrigt så kan du finna leksaker för barn rörande bowling. Olika bowlinghallar som presenterar sig via You Tube för att finna sina bowlingintresserade kunder samt roliga klipp med både barn och vuxna som spelar bowling.

You Tube ser ut att vara ett bra media att finna mycket sevärt inom bowling både på lokal, nationell och internationell nivå. Utökar du sedan din sökning på ett mera specifikt sätt så når du naturligtvis ett bättre resultat, genom att finna klipp och tävlingar som ligger inom det område du har ditt bowlingintresse. Som ett exempel kan vi söka på ”world tour bowling 2014”, och får då naturligtvis upp resultat som berör detta ämne och de senaste uppladdade nyheterna angående internationell bowling.

Är du bowlingintresserad så är You Tube helt klart en plats där du finner mycket att titta på, från bowlingens värld. Börja med den enkla sökningen ”bowling”, och sedan gå vidare för att finna de områden som intresserar dig.

Filmen “Bowling for Columbine”, en dokumentär med hänsynslösa fakta

Visserligen ingen film som tar upp “bowling” men den är ändå aktuell och visar det samhälle som vi lever i. Vi känner ett ansvar att tipsa om den med anledning av alla händelser i tex USA den senaste tiden.

Bowling for Columbine är en provokativ, 2 timmar lång dokumentärfilm som träffar dig med kraften av en brandbomb. För den oinitierade är det lätt att få uppfattningen att detta skulle vara en dokumentärfilm om bowling.

Detta är så långt ifrån sanningen vi kan komma även om konceptet bowling, och dess tillbehör återkommer under filmens gång. Filmen är skapad och skriven av Michael Moore, som också har en huvudroll i filmen som hade premiär den 15 november.

Om du inte redan känner till och har sett denna film, så är det ett bra val då den har en rating av 8.0 på IMDb och har vunnit 35 olika nomineringar inom filmens värld. Detta borde göra denna film sevärd för alla och har en handling som är verklighetsbaserad och berör oss alla oavsett religion, hudfärg eller politisk anknytning.

Detta är handlingen i Bowling for Columbine

Denna film kretsar kring Columbine High School och den massaker som tog plats där 1999 och andra våldshandlingar rörande det fria vapeninnehavet i USA. Filmen fokuserar på bakgrunden av denna hemska massaker och allmänhetens tankar och reaktioner runt denna och det generella våldet i USA. Filmen tar också upp termer kring varför och hur USA har blivit en nation som har en större procentuell utveckling av kriminella våldshandlingar innehållande vapeninnehav.

Som en scen i filmen får vi se en bank som erbjuder sina kunder ett gratis jaktvapen vid öppnande av ett konto med en förutbestämd insättning vid öppnandet. En handling som kan ses vara oetiskt med tanke på att de inte har en aning om deras kunders intresse av vapeninnehav.

Jag tror dock att denna films innehåll och underhållningsvärde för tittaren, ligger i att inte berätta för mycket av innehållet utan låta betraktaren få sitt lystmäte genom att se denna film. Har du inte redan sett den, så är denna film ett måste för alla typer av personligheter som någon gång tittar på en film. Om du ändå vill veta mer, så kan du läsa här innan du bestämmer dig att se Bowling for Columbine.

Wii Sports. Spela Bowling med Nintendo Wii

Nintendo har sedan länge varit en av TV spelens stora pionjärer. Vi känner förmodligen alla till Super Mario Bros, som spelades i massor av hem när det kom och fortfarande är ett av de spel som har störst spel värde i kombination med att alla kan förstå och spela det.

För ett antal år sedan fick vi lära oss något nytt från spelgiganten Nintendo. Ett sätt att spela, och samtidigt få motion introducerades. Genom en kombination av spel värde, klar grafik och en rörelsekänslig spelkontroll så fick Nintendo stora delar av världens befolkning att lyfta på soffhäcken för att ta match mot sonen eller dottern med deras Wii Sports paket.

Paketet innehåller 5 olika sporter. Tennis, Golf, Baseball, Boxning och Bowling.

Vårt val är Bowling som en rolig aktivitet för hela familjen.

Alla kan spela bowling med Nintendo Wii, förutsatt att du inte har rörelsehinder som förhindrar de rörelsemönster som måste utföras. Genom Wii Sports tror vi att Nintendo, ytterligare en gång, har lyckats engagera sina fans i ett koncept som kommer att hålla i många år.

Bowlingspelet är en riktig simulation av riktigt bowling, precis som du skulle befinna dig i bowlinghallen med utan de fula, obekväma och besvärliga bowlingskorna. Här gäller det att som med vanliga bowlingregler fälla så många käglor som möjligt med ett eller två kast. Bowlingspelet har ett riktigt spel värde, och det är lätt att ryckas med och få den känsla som en riktig bowlinghall kan erbjuda.

Bli inte för engagerad. Klotet som ska rulla är det som du ser på skärmen, inte kontrollen som du har i handen. Var söker på att inte låta kontrollen flyga med kastet, så du kan spela detta underbara bowlingspel från Nintendo gång efter gång. Bowling från Nintendo blir aldrig tråkigt, då det hela tiden är du som påverkar dina resultat, och vem vill inte kunna uppnå en perfekt 300 poängsserie en gång i livet.

Hos Sveriges Bowlinghallars Förbund hittar du en bowlinghall nära dig

Är du biten av bowling? Kanske är du beroende av bowling. Eller kanske ligger du på högnivå som proffs. Nu började vi så att bowling nästan lät som en geting eller en beroendeframkallande drog. Inget av det är på något sätt sant. Bowling är ett intresse, och en sport som är älskad och delad av många.

I vilket fall är det för alla som vill prova eller älskar att spela bowling .som intresse eller motion, viktigt att kunna hitta en bra bowlinghall nära dig. Det kan du lätt göra på Sveriges Bowlinghallars Förbund och deras hemsida. http://sbhf.se

Denna information får du genom Sveriges Bowlinghallars Förbund, och hemsida.

Med ett register av över 200 bowlinghallar så är du garanterad att hitta en bowlinghall på ett avstånd som inte ligger allt för långt ifrån dig.

På Sveriges Bowlinghallars Förbunds hemsida hittar du lätt all information om alla registrerade bowlinghallar. Här finns tydlig information om deras adress och telefonnummer. Vilket distrikt de tillhör, maskintyp samt när besiktning senast utfördes. Det finns även tydliga länkar till varje bowlinghalls hemsida, med tillhörande e-postadress. Som övrig information får du också redan på hur många banor varje bowlinghall har samt deras storlek.

På Sveriges Bowlinghallars Förbunds hemsida hittar du även annan nyttig information om bowling. Här finns länkar till Ligaservice, med tillhörande resultat samt information om Panterbowling som är en populär motion för de äldre bowlingfantasterna. Länkar som vad Sveriges Bowlinghallars Förbund är för något finns naturligtvis, samt en profilshop med schyssta bowlingpins.

Sveriges Bowlinghallars Förbunds hemsida är ett enkelt och informativt redskap för dig som spelar, eller vill börja spela bowling. Här hittar du all den information du behöver, för att kunna utöva denna populära och trendiga sport som samtidigt ger dig god motion.

Olympia Bowling i Helsingborg

I Helsingborg ligger en av Sveriges roligaste bowlinghallar, Olympia Bowling. Det finns inte mindre än 20 stycken nyrenoverade banor att spela på.

Priserna hos Olympia Bowling är:

Priser per bana och timme
måndag till fredag till 18.00 199:-
måndag till fredag familjebowling till 18.00 170:-
måndag till torsdag efter 18.00 270:-
Lördagar till 18.00 180:-
Fredagar och lördagar efter 18.00 290:-
Söndagar 180:-
Ungdomar upp till och med 16 år Måndag till fredag före 18.00 140:-
Skohyra barn 12:- paret och vuxna 20 :- paret

Hos Olympia Bowling så kan handla proffsgrejor för din bowling. Man har en butik där man säljer klot, skor, väskor och man utför även behandling samt renovering av bowlingklot. Så vill du köpa dina egna bowlingskor och slippa hyran varje gång så kan du göra det hos Olympia Bowling.

Du kan också kombinera bowlingen med en bit mat i deras restaurang som ligger ett plan ovanför banområdet. Där kan man beställa förrätter, varmrätter och desserter. Enligt deras hemsida så har man också fullständiga rättigheter vilket betyder att man kan ta någonting stärkande till maten. Vid sidan av restaurangen finns det en sportbar. Hos Olympia Bowling kan du också boka barnkalas, svensexa, personalfest, julfest osv. Det är bara att kontakta dem så hittar man på en lösning för er.

Olympia Bowling hittar du vid Idrottens Hus i Helsingborg. Besök deras hemsida eller Facebooksida för mer information om bokning osv. https://www.facebook.com/OlBowl

På hemsidan kan man boka sin bowlingkväll online.

Vi återkommer med fler tips om bowlinghallar i Sverige!