Ett par bowlingtips

bowling-uusa

Här kommer ett par bra tips som går att tillämpa både på nybörjare samt personer som har spelat bowling ett tag.

Välj rätt klot

För att kunna spela så bra som möjligt så är det viktigt att du använder rätt klot. Tumgreppet på klotet är mycket viktigt. Det ska inte vara för löst eller för tight. Försök att testa dig fram tills du hittar ett klot som sitter nästintill perfekt. Passningen till pek- och ringfingerhålen ska också vara bra. Handen ska vila platt mot klotet när du hållen den rätt. Du ska utan ansträngning kunna få i dina fingrar. Vikten kan också vara avgörande för hur ditt spel blir. Klotet ska vara relativt lätt att hantera men det får inte vara för tungt eller för lätt. Man brukar räkna på ungefär 14-15 pund för herrar och 12-13 pund för damer när det kommer till vikt på klotet. Du ser vikten på kloten när du ska välja.

Koncentration

En av de viktigaste egenskaperna inom bowling är förmågan att koncentrera sig och lämna allt annat utanför. Om du tappar koncentrationen i sista sekunden så kan det vara direkt avgörande på ditt resultat.

Ansatsen

Att gå fyra steg innan man kastar klotet är det vanligaste. Till det brukar det tillkomma ungefär en fot för att glida iväg. På golvet lägre bort från banan finns det punkter på golvet. Dessa kan du använda när du planerar ditt slag. Om du är högerhänt börjar din ansats med höger fot. Sikta sedan strax till höger om käglornas mitt. Om du utför slaget rätt kommer klotet att rotera åt vänster.

Lycka till!

Comments are closed.